Съобщения за медиите

Благоевград ще бъде домакин на третото събитие от инициативата на Карлсберг България и Екопак България „Заедно за природата“

На 7 октомври в Благоевград по инициатива на Карлсберг България и Екопак България ще се проведе мащабна кампания с цел насърчаване на разделното събиране на опаковки от бира и рециклирането им. Инициативата е под надслов “Заедно за природата!” и е част от политиката на Карлсберг България за устойчиво развитие и корпоративна социална отговорност. Кампанията цели да насочи вниманието на обществото към разделното събиране и рециклиране на отпадъци, както и да допринесе за екологичния начин на живот и опазването на околната среда.

В събота от 11:00 ч. на площад Македония всеки желаещ може да върне за рециклиране минимум 10 опаковки от бира - стъклени, пластмасови бутилки или кенове. Първите 1300, включили се в инициативата, ще получат еднократно 3 бутилки Пиринско Светло*, а останалите 1000 – еднократно талон за наливна бира Пиринско Светло*, на което могат да се насладят по време на събитието.

Специално за жителите и гостите на града „Заедно за природата!“ ще бъде допълнена от концерт на група D2 с водещ Димитър Павлов.

Екипът на Карлсберг България призовава жителите на Благоевград да донесат максимален брой опаковки от бира, независимо от тяхната марка, за да покажат своята съпричастност към опазването на природата и да подпомогнат усилията на компанията за подобряване на екологичния отпечатък на местната общност. Екопак България ще съдейства за разделното събиране и рециклиране на бирените опаковки, а техен екип ще разяснява детайлно ползите за околната среда и как всеки може да даде своя личен принос за опазването на природата.

„В Карлсберг България нашата цел е да насърчим повече хора да живеят по устойчив начин и да полагат ежедневни усилия за опазване на околната среда. Изключително сме щастливи, че с първите две събития от кампанията „Заедно за природата“ успяхме да съберем за рециклиране близо 25 000 опаковки от бира и достигнахме до хиляди българи. Вярваме, че инициативата ще накара все повече хора да се замислят за това как дори най-дребните ни делнични навици могат да имат огромен ефект“, сподели Бранимир Братанов, маркетинг директор на Карлсберг България.

Инициативата „Заедно за природата” в Благоевград е част от дългосрочна национална кампания на Карлсберг България, в рамките на която ще се проведат серия от събития в избрани градове в страната, насърчаващи разделното събиране на бирени опаковки. Подобни събития бяха проведени в София и Шумен, като в началото на месец ноември Шумен ще бъде домакин на инициативата за втора поредна година.

За Карлсберг България

Продуктовото портфолио на компанията включва разнообразие от първокласни бири – националните Шуменско и Пиринско, международните марки на компанията Carlsberg и Tuborg, чешката Budweiser Budvar, немската пшеничена бира Erdinger и белгийската крафт бира Grimbergen, златистия испански лагер с цитрусови нотки San Migel Fresca, италианската Angelo Poretti  с няколко вида хмел и  американската Brooklyn Lager с изявен малцов характер.

Карлсберг България предлага на нашия пазар и сайдера Somersby в пет разновидности – ябълка, круша, къпина, боровинка и нар.

За Карлсберг Груп

Карлбсерг Груп е една от водещите пивоварни компании по света, с голямо портфолио от бирени брандове и други напитки. Марките Carlsberg, Baltika и Tuborg са сред най-големите бирени марки на Европа. 42,000 души работят в компанията, а продуктите й се продават на 150 пазара по света. През 2016 година Карлсберг Груп продаде 117 милиона хектолитра бира, което се равнява на 35 милиарда бирени бутилки.

 

За Устойчивото развитие в Carlsberg Group

Основен елемент в стратегията на Carlsberg Group за устойчиво развитие е интеграцията й в бизнес политиката на компанията. Разбирането за устойчив бизнес се внедрява в съществуващите бизнес процеси, развиват се политики, които да осигурят необходимите стандарти, търси се сътрудничество с външни партньори и се поставят глобални и местни цели, за да се подобри устойчивото представяне на компанията. Тук можете да намерите повече за принципите на устойчивото развитие на Carlsberg: www.carlsberggroup.com/sustainability

 

За допълнителни въпроси:

Галина Паунчева

AMI Communications за Карлсберг България

02 989 5115 | 0892 444 329

galina.pauncheva@amic.bg