Съобщения за медиите

Пивоварна „Пиринско пиво“ представи добри практики в пивоварния сектор пред депутати

Пивоварна „Пиринско пиво“  представи добри практики в пивоварния сектор пред депутати

Пивоварната на Карлсберг България в Благоевград "Пиринско пиво" бе домакин на визитата на народни представители от Парламентарната комисия за наблюдение на приходните агенции, борбата със сивата икономика и контрабандата. Посещението е част от обиколка на целия сектор, чиято цел е да се опознае бизнеса на терен, както и нуждите на производителите.

Народните представители разгледаха производствения процес и бяха впечатлени от направените инвестиции в пивоварната. За последните 15 години, в които Карлсберг е собственик на благоевградската пивоварна „Пиринско пиво“, както и на пивоварна „Шуменско пиво“, компанията е инвестирала над 200млн. лева общо в двата си завода.

„Направените от нас инвестиции са израз на дългогодишни усилия   непрекъснато да се подобряваме – в отговор на високите очаквания на нашите клиенти и потребители. Развитието на двете ни пивоварни - в Благоевград и Шумен –  според най-високите изисквания на Карлсберг Груп е от съществено значение за бизнеса ни, както и израз на желанието ни да сме отговорен корпоративен гражданин сред местната общност.“, коментира Денис Шерстенников, Управляващ Директор на Карлсберг България.

Председателят на парламентарната комисия, който ръководеше визитата на депутатите, Емил Димитров сподели, че пивоварната индустрия е изключително коректна към бюджета. „С посещенията си в различните производствени предприятия искаме да се запознаем с предизвикателствата пред тях и при необходимост да можем да предложим законови промени в подкрепа на изрядния бизнес.“, сподели г-н Димитров. „Пивоварната в Благоевград функционира според най-високите технологични изисквания и отговаря на всички законови норми. Инсталираните уреди за измерване и контрол са касовите апарати на държавата. Чрез Съюза на пивоварите в България на практика всичко става институционализирано“, уточни той.   

На срещата присъства и Ивана Радомирова – Главен секретар на Съюза на пивоварите в България, която подчерта ролята на пивоварния сектор за добрата бизнес среда у нас.

През изминалата 2016 година Карлсберг България внесе в бюджета 22 926 хил.лв акциз и 13 713 хил.лв  ДДС. От началото на 2017 година до края на месец октомври те са, съответно:  24 907 хил.лв акциз и  14 522 хил.лв ДДС.

За Карлсберг България

Продуктовото портфолио на компанията включва разнообразие от първокласни бири – националните Шуменско и Пиринско, международните марки на компанията Carlsberg и Tuborg, чешката Budweiser Budvar, немската пшеничена бира Erdinger и белгийската крафт бира Grimbergen, златистия испански лагер с цитрусови нотки San Migel Fresca, италианската Angelo Poretti  с няколко вида хмел и  американската Brooklyn Lager с изявен малцов характер.

Карлсберг България предлага на нашия пазар и сайдера Somersby в пет разновидности – ябълка, круша, къпина, боровинка и нар.

За Карлсберг Груп

Карлбсерг Груп е една от водещите пивоварни компании по света, с голямо портфолио от бирени брандове и други напитки. Марките Carlsberg, Baltika и Tuborg са сред най-големите бирени марки на Европа. 42,000 души работят в компанията, а продуктите й се продават на 150 пазара по света. През 2016 година Карлсберг Груп продаде 117 милиона хектолитра бира, което се равнява на 35 милиарда бирени бутилки.

 

За допълнителни въпроси:

Драгомир Гюров

AMI Communications за Карлсберг България

02 989 5115 | 0886 634 580